WHO overvejer at klassificere aspartam som kræftfremkaldende
SUNDHED: WHO-organet IARC undersøger muligheden for at klassificere sødestoffet aspartam som kræftfremkaldende. Meddelelsen har skabt bekymring i fødevareindustrien.
Det populære sødestof aspartam kan nu potentielt blive klassificeret som kræftfremkaldende. Indtil nu er den kunstige substans blevet betragtet som harmløs og anvendes i mange lightprodukter som et sundt alternativ til sukker.
Nu undersøger WHO-organet IARC (International Agency for Research on Cancer), om det skal klassificeres som kræftfremkaldende. Samtidig gennemfører WHO-organet JECFA (the Joint WHO and Food and Agriculture Organization’s Expert Committee on Food Additives) en vurdering af aspartam.
WHO opfordrer begge organer til at koordinere deres vurderinger af aspartam.
I midten af juli vil der komme meddelelser fra begge undersøgelser, og afhængigt af resultaterne kan det få konsekvenser for fødevareindustrien.
Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.