Den Nordiske Modstandsbevægelse deltog i konference i Tyskland

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Reportage fra Den Nordiske Modstandsbevægelses deltagelse i Feder & Schwert Winterseminar.

Det nye år var kun få dage gammelt, da en delegation fra Den Nordiske Modstandsbevægelses svenske gren tidligt om morgenen begyndte deres rejse sydpå i et sjældent set snevejr. Turen var mildt sagt lang, og tidsplanen var stram, hvilket gjorde det udfordrende at navigere de vestsvenske motorveje med kun 30 km/t på grund af den dårlige sigtbarhed.

Heldigvis var snevejret kun et problem i deres hjemegn, og allerede i Danmark var vejforholdene betydeligt bedre. Da de nåede frem til deres værter i det nordlige Tyskland, var solen for længst gået ned – ikke så overraskende på denne tid af året, men det var stadig blevet sent.

Arrangementet, som Der III. Weg kalder Feder & Schwert Winterseminar (Fjer og Sværd, red. oversættelse), fungerer som en slags eksperimentværksted uden faste emner eller begrænsende temaer, hvilket giver plads til at diskutere en bred vifte af emner.

Det skal understreges, at skribenten af denne tekst ikke taler tysk, så visse budskaber og pointer kan være gået tabt. Dog gjorde lighederne mellem sprogene og gode PowerPoint-præsentationer det relativt nemt at følge med.

Første taler var advokaten Wolfram Narath, der talte med stor passion og indlevelse om sin tid som aktiv og senere som leder for Wiking-Jugend, en tysk ungdomsorganisation, der blev forbudt i 1994 af Forbundsrepublikken Tyskland.

Den næste foredragsholder diskuterede forbindelsen mellem hindunationalisme og nationalsocialisme samt Indiens premierminister Narendra Modis baggrund i Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS), der kæmper for Hindutva – et Indien udelukkende for hinduer.

Efter en kort pause var det tid til, at Den Nordiske Modstandsbevægelses leder, Fredrik Vejdeland, talte. For anden gang i Tyskland holdt han sin tale på tysk, hvilket imponerede publikum. Vejdeland talte først om organisationens aktiviteter og konsekvenserne af den terrorstempling, de blev pålagt sidste år, sandsynligvis for at besvare spørgsmål allerede inden foredragets afslutning.

Han diskuterede også den nordiske stats idé og dens historiske rødder, med mange referencer til nordisk fællesskab gennem historien. Blandt de eksempler, han nævnte, var Kalmarunionen, Gustav II Adolf, der blev kaldt “Løven fra Norden”, og Johannes Bureus, der næsten genindførte det nordiske runealfabet.

Vejdelands tale, som også inkluderede refleksioner over unionen mellem Sverige og Norge (1814-1915) og skandinavismen, blev godt modtaget af de tyske deltagere. Talen blev afsluttet med stående ovationer og en lang spørgerunde om blandt andet Modstandsbevægelsens syn på etniske nærtstående folk som baltere og russere, samt mere jordnære spørgsmål som hvornår podcasten Nordic Frontier vender tilbage.

Den næste foredragsholder behandlede Første Verdenskrig, årsagerne til konflikten og dens efterspil.

Den sidste taler gennemgik Kevin MacDonalds bogserie Culture of critique og analyserede grundigt de vigtigste dele af værkerne A People That Shall Dwell Alone (1994), Separation and Its Discontents (1998) og The Culture of Critique (1998).

Da dagens sidste tale var ovre, var der kun fællessang og et hurtig tv-interview tilbage på programmet, inden minibussen kørte mod nord til overnatning og til sidst hjemrejsen.

Den Nordiske Modstandsbevægelse ønsker at takke Der III. Weg for invitationen og et velorganiseret arrangement.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //