Jødisk lobbyorganisation foreslår amerikansk flådebase i Danmark
GEOPOLITIK: Den internationalistiske tænketank Atlantic Council skriver i ny rapport, at USA bør opruste væsentligt i Europa på grund af frygt for Rusland, og amerikanske flådestyrker bør derfor have fast base i Danmark.
Amerikanske krigsskibe med fast base i danske havne kan meget snart blive realiteten, hvis et forslag fra den internationalistiske tænketank, Atlantic Council, som økonomisk støttes af magtfulde jøder som George Soros og Adrienne Arsht, bliver ført ud i livet.
I en ny rapport beskriver den nu pensionerede amerikanske general Philip Breedlove, der er tidligere øverstkommanderende for de allierede NATO-styrker i Europa, samt den amerikanske diplomat Alexander Vershbow, der fra 2012 til 2016 var vicegeneralsekretær i NATO, hvordan Rusland relativt let vil kunne overvinde udstationerede NATO-styrker i Polen og de baltiske lande for herefter at sætte sig på nye landområder, inden militære forstærkninger fra blandt andet USA vil kunne nå frem.
Den nordlige del af Centraleuropa er blevet fokuspunktet for en konfrontation mellem Vesten og et revisionistisk Rusland. Under præsident Putin er Rusland blevet fast besluttet på at tilbagerulle overenskomsten i kølvandet på Den Kolde Krig – for at forpurre den amerikansk-ledede indsats med at opbygge et samlet, frit og fredeligt Europa og for at underminere den regelbaserede orden, der har sikret sikkerhed i Europa siden Anden Verdenskrig,’ står der blandt andet i rapportens indledning.
Som eksempler på Ruslands forsøg på at ryste stabiliteten i regionen nævnes ‘Moskvas invasion og den fortsatte besættelse af georgiske og ukrainske territorier, den militære oprustning i Ruslands vestlige militærdistrikt og i Kaliningrad, samt den ‘hybride’ krigsførelse mod vestlige samfund.
NATO rasler med sablen
Allerede i dag har amerikanerne 4400 soldater udstationeret i Polen, mens der i hvert af de baltiske lande er 1200 soldater fra de forskellige NATO-lande. I den forbindelse har Danmark udsendt 200 soldater til Estland.
Idéen er officielt at vise, at Rusland i tilfælde af en invasion ikke kun skal kæmpe mod de lokale styrker, men også mod resten af NATO-landenes styrker. Om der fra NATO’s og denne organisations dukkeførers side ligger andre grunde bag den massive oprustning, kan man imidlertid kun gisne om.
De allerede udstationerede styrker er slet ikke tilstrækkeligt, lyder det i rapporten.
For de udstationerede styrker mangler en overordnet og koordineret plan for kampen, hvis det skulle komme så vidt. Og der mangler efterretningsvæsen, overvågning, rekognoscering, luftforsvar samt artilleri, der kan ramme fjenden på lang afstand.
“Et målrettet russisk konventionelt angreb, særligt hvis det er udført med kort varsel, kunne besejre disse udstationerede NATO- og amerikanske styrker på relativt kort tid, inden forstærkninger kan komme til undsætning,” står der i rapporten, og der tegnes herved et skræmmebillede af Rusland, som et land parat til angreb.
Atlantic Councils anbefaling er derfor blandt andet, at den amerikanske flåde i danske havne på fast basis bør udstationere såkaldte destroyere, som er hurtigtsejlende krigsskibe bevæbnet med missiler, kanoner og torpedoer. Destroyerne skal så på rutinemæssige patruljer i Østersøen for at vise deres tilstedeværelse over for russerne.
Hvor mange destroyere og hvilke havne, der er tale om, nævnes ikke i rapporten, der er en foreløbig version, hvor hovedkonklusionerne trækkes frem, mens den endelige og mere detaljerede rapport udgives i 2019.
Danmark kan stå tilbage med regningen
Ud over den amerikanske flådebase i Danmark, anbefaler Atlantic Council i rapporten et mindre amerikansk flådebidrag i den polske havneby Gdynia.
Rapporten anbefaler derudover blandt meget andet, at USA opgraderer sin nuværende tilstedeværelse i den polske by Poznan til et divisionshovedkvarter, der vil fungere som hovedpunkt, hvis europæiske og amerikanske styrker skal udsendes hurtigt i tilfælde af en krise.
Samtidig bør amerikanerne udbygge landingsbanen i Powidz, bygge større jernbaneanlæg til modtagelse af militært udstyr, bygge en base, der fra 2023 kan danne rammerne om en brigade, samt opstille nye brændstof- og ammunitionsdepoter.
Og det amerikanske flyvevåben bør udstationere flere kampfly i Polen end i dag og samtidig gøre tilstedeværelsen på Miroslawiec Air Base, hvorfra amerikanerne begyndte at flyve med MQ-9 Reaper-droner i maj.
Sådan en militær oprustning er naturligvis ikke gratis, men Polen har tidligere tilbudt at betale to milliarder dollars – altså omkring 13 milliarder kroner – for en mere permanent amerikansk tilstedeværelse i landet. På samme måde kunne, står der i rapporten, de baltiske lande være med til at betale for den øgede militære tilstedeværelse, på samme måde som Danmark angiveligt ville blive bedt om, at betale for de militære installationer i Danmark.
Amerikanske soldater i Europa i dag
Selv om Atlantic Council anbefaler USA at styrke sin militære tilstedeværelse i Europa, er det langt fra, fordi amerikanerne ikke allerede er talstærkt tilstede på det europæiske kontinent.
Tyskland: 37.500 soldater
Italien: 12.000 soldater
Storbritannien: 8300 soldater
Polen: 4400 soldater
Spanien: 3200 soldater
Tyrkiet: 2700 soldater
Rumænien: 1000 soldater
Belgien: 900 soldater
Norge: 700 soldater
Kosovo: 675 soldater
Grækenland: 400 soldater
Holland: 400 soldater
Ukraine: 300 soldater
Bulgarien: 300 soldater
Ungarn: 100 soldater
Total: 72.875 soldater
Kilde: Atlantic Council
Kilder:
Forslag: Danske havne skal huse amerikanske krigsskibe
Læs også:
Jødisk magt kontrollerer den angelsaksiske verden – Se Al Jazeeras seneste dokumentar
Jødisk kapitalfond opkøber hundredvis af lejemål i København
George Soros og MasterCard i ny uhellig alliance
Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.