21-årig sigtet for terror efter brandattentat mod jødisk kvinde

DANMARK: En 21-årig mand er blevet sigtet for terror i forbindelse med en brandstiftelse i København. Manden er tiltalt for at have antændt en brand på altanen tilhørende en kvinde fra det jødiske samfund.

Foto: Public domain

Ildspåsættelsen, der fandt sted i maj, spredte sig til både altanmøblerne og kvindens lejlighed, men kvinden undslap ulykken uden skader.

Politiet vurderer, at motivet bag angrebet var antisemitisme, og det er derfor, at sigtelsen nu omfatter terrorparagraffen i straffeloven. Paragraffen dækker handlinger, der har til hensigt at skabe frygt blandt en befolkningsgruppe eller undergrave samfundets fundamentale strukturer.

Sagen har vakt bekymring i Det Jødiske Samfund i Danmark, som kalder brandattentatet en “chokerende eskalation” og betegner hændelsen som en antisemitisk terrorhandling.

Den 21-årige blev anholdt i juli og har siddet varetægtsfængslet siden. Ifølge PET har han relationer til indvandrebanden Loyal to Familia (LTF).

– PET har i længere tid advaret om en skærpet terrortrussel mod jødiske og israelske mål i Danmark, især i lyset af konflikten i Israel og Gaza. Det er alvorligt, hvis en person i Danmark bliver mål for terror på grund af sin jødiske baggrund. Det er også bekymrende, at vi igen ser forbindelser til LTF i terrorsager, udtaler Finn Borch Andersen, chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en pressemeddelelse.

Den sigtede nægter sig skyldig, og politiet efterforsker fortsat sagen, da der angiveligt er flere uidentificerede medgerningsmænd på fri fod. Politiet har nedlagt navneforbud mod både den sigtede og den forurettede kvinde.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //