Kvindelig AFA-boss idømt 5 års fængsel

TYSKLAND: Efter en brutal bølge af vold mod dissidenter i Tyskland er Lina Engel, der er identificeret som en af lederne af AFA i landet, blevet idømt 5,3 års fængsel. Der forventes nu flere fængselsdomme mod den venstreorienterede terrorsekt, som risikerer at blive klassificeret som en terrororganisation i Tyskland.

Fotocollage: Compact Online
Lina Engel er blevet identificeret som en af tyske AFA’s topledere.

I de senere år har Tyskland været ramt af en række alvorlige voldshandlinger fra den ekstreme venstrefløj, hvor dissidenter er blevet angrebet af maskerede gerningsmænd, som har brugt hammere, økser og knipler til at slå deres ofre.

I mange tilfælde er angrebene endt med, at ofrene er blevet sprøjtet i ansigtet med peberspray og har fået livstruende skader. Det er også kommet frem, at venstreekstremisterne i nogle tilfælde klædte sig ud som politibetjente for at lov til at komme ind i deres ofres hjem og have mulighed for at binde dem inden de voldelige angreb.

Den svenske hjemmeside Avmaskerat har publiceret en artikel om retssagen, som også afslører, hvordan den svenske ekstreme venstrefløj støtter de tyske »hammagänget«.

Collage: Afmaskede.
Billeder fra flere af den tyske AFA’s voldsbølger de seneste år.

I november 2020 markerede anholdelsen af Lina Engel, der blev identificeret som en af toplederne i den tyske AFA, starten en lang og omfattende retssag mod den venstreorienterede sekt. Onsdag blev Engel idømt fem år og tre måneders fængsel ved en domstol i Dresden, rapporterer Der Spiegel.

AFA Göteborg manifesterer for forbryderen Lina Engel.

Ifølge dommen beviste anklagemyndigheden, at Linda Engel i Tyskland kaldet »den røde hævner« var medlem af en kriminel organisation, der angreb såkaldte højreekstremister i Eisenach og Leipzig.

Samtidig blev tre medtiltalte idømt fængselsstraffe mellem to år og fem måneder og tre år og tre måneder.

Tyske politikere byder dommene velkommen

Den tyske indenrigsminister Nancy Faeser (SPD) hilste dommene mod AFA’s ledelse velkommen.

Venstreekstremistiske grupper har mistet deres hæmninger, når det kommer til at angribe politiske modstandere med ekstrem brutalitet. I en demokratisk retsstat der ikke være plads til selvtægt, sagde Faeser.

Justitsminister Marco Buschmann (FDP) kommenterede også dommen.

Man bekæmper ikke ekstremisme med ekstremisme. Vi beskytte vores liberale demokrati mod dets fjender, sagde Buschmann.

I løbet af de mange år, Lina Engel har siddet varetægtsfængslet, er hun blevet et slags martyrsymbol for den ekstreme venstrefløj, og derfor måtte retssagen holdes i et sikret rum. AFA har lovet at besvare hvert år af Engels fængsling med en række terrorforbrydelser mod føderale mål i Tyskland. Dommen betyder, at AFA kan blive betragtet som en kriminel organisation i Tyskland og i sidste ende klassificeret som en terrororganisation.

Linda Engels forlovede stadig flugt

Tysk politi leder stadig efter Lina Engels kæreste Johann »Gucci« Guntermann, som er blevet identificeret som en af de farligste terrorister i tysk historie. Han er mistænkt for en række voldelige angreb, herunder langvarig tortur af en gravid kvinde og hendes mand.

Ikke desto mindre lykkedes det Guntermann i februar ikke bare at komme ind i Ungarn, men også at deltage i en række angreb mod civile i Budapest og derefter at undslippe det ungarske politi, som dog identificerede Guntermann overvågningsbilleder.

Under en national demonstration i den ungarske hovedstad angreb den voldelige venstrefløjsgruppe angiveligt tilfældigt folk iført »militærlignende tøj«.

Foto: Tysk politi. Johann Guntermann og Lina Engel.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • чистый 666 says:

    indfør dødsstraf mod terrorister

  • Anonym says:

    Man kunne også kalde antifa for “militante jøder”

  • Nordic Sturm says:

    Ærgeligt at de slap med så kort tid.
    Det italienske folk forstod sig godt på at håndtere sådanne typer tilbage i starten af 1920’erne.

  • Stig H says:

    i sammenligning med en ung dreng på 15 år ,som for nyligt fik 5 år for at fantasmere på nettet….. i sammenligning med hvad en almindelig “indfødt” europæer havde fået for lignende ikke politisk motiverede handlinger….i sammenligning med hvad en fædrelandskærlig tysker havde fået for tilsvarende ..Så er det meget billigt sluppet!!!! Kan ske ,at dommerne har noget sympati for den slags politiske handlinger..??


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //