Norsk landechef om blitzdemonstrationen – »politiet gav sig; vi talte«
INTERVIEW: Den norske landechef Tommy Olsen er blevet interviewet om blitzdemonstrationen i Oslo.
Efter Den Nordiske Modstandsbevægelses vellykkede lyndemonstration i Oslo i lørdags, har Frihetskamp fået en snak med Modstandsbevægelsens chef i Norge, Tommy Olsen, om dagen og aktionen. Nordfront bringer her en oversættelse af interviewet.
Hej Tommy! Den Nordiske Modstandsbevægelse har tidligere demonstreret i norske byer som Kristiansand og Fredrikstad. Hvorfor valgte i at demonstrere i Oslo nu?
Vi valgte Oslo, fordi det er Norges hovedstad. Vi ønskede at genskabe et billede af nationalsocialister, der marcherer ned ad Karl Johan, en lidt symbolsk handling som fortæller, at nationalsocialismen stadig lever. Vi ville holde en tale uden for Stortingsbygningen, hvor budskabet var, at de virkelige lands- og folkeforrædere vandt krigen og har regeret Norge lige siden. Og endelig ville vi se nærmere på Blitzhuset, som siden 1982 har været besat af venstreekstremister.
Der var også en anden demonstration i Oslo den dag. Havde denne Iran-demonstration noget at gøre med valget af dato?
Nej, vi anede ikke, at der ville være endnu en demonstration der. Men det var bare en bonus, at der var ekstra folk i gaderne den dag.
Hvad var baggrunden for parolen?
Parolen var »Længe leve nationalsocialismen«. Vi marcherede ned ad Karl Johan, hvilket er historisk taget i betragtning af, at tyske nationalsocialister marcherede samme rute den 9. april 1940. Vi delte også folderen Nationalsocialistisk Zone ud og holdt en tale foran Stortinget, der behandlede dette med det historiske aspekt, samt informerede om, at nationalsocialismen er fuldt ud levende og i fremmarch, også i Norge.
I marcherede lige op af Løvebakken og talte, mens politiet stod og råbte, at man ikke måtte og truede med anholdelse. Hvorfor adlød i ikke politiets ordre, men fortsatte jeres tale?
Vores mål var at holde en tale foran Stortinget, som politiet forsøgte at nægte os. Vi så, at der allerede var almindelige mennesker som nød udsigten, hvilket betyder, at området ikke var afspærret. Derfor er der ingen grund til at nægte os adgang. Politiet gav sig, og vi talte.
Medier og meningsfjender ser på antallet af aktivister og siger, at Modstandsbevægelsen er ubetydelig i Norge, da svenske og danske medlemmer var inviteret til at demonstrere. Hvad ville du sige til disse?
Vi er en nordisk bevægelse, hvilket også står klart i bevægelsens navn: Den Nordiske Modstandsbevægelse. Det er derfor ikke unaturligt, at medlemmer fra de øvrige nordiske lande også deltager. Nordmænd rejser også af og til over grænserne for at hjælpe vores organisationskammerater der. For eksempel hjalp vi til under valgkampen i Sverige for ikke så længe siden. Vi er en stor organisation med medlemmer i alle nordiske lande, som gør os stærke, ikke svage.
Men ja, organisationen er større i Sverige og mange nordmænd sidder desværre stadig på sidelinjen og ser bare på, uanset om de er sympatiske over for Modstandsbevægelsen eller andre indvandringskritiske organisationer. Modstandsbevægelsen er uanset andet stærkere end andre, og de nordmænd, der rent faktisk går i frontlinjen, skal bestemt berømmes.
Nogle hævder, at det var en ulovlig demonstration? Hvorfor afbrød politiet marchen, hvis demonstrationen var lovlig? Er Modstandsbevægelsen en kriminel organisation?
Vi har demonstrationsfrihed i Norge, og skulle den falde bort, vil vi kræve den alligevel. Grundet vores negative erfaring med at have en dialog med politiet på forhånd, har vi efterfølgende valgt at skære i dialogen og i stedet gennemføre blitzdemonstrationer. Det har vist sig at fungere så meget bedre. Hvis politiet derimod havde optrådt professionelt, ikke havde været politisk farvet og deres beslutninger ikke havde været styret af mediernes propaganda, så havde det måske været muligt at føre en dialog. Men så længe dialog betyder, at politiet kun får mere tid til at planlægge, hvordan de bedst kan stikke kæppe i hjulene på vores demonstrationer, så siger det sig selv, at en dialog på forhånd ikke er relevant for os.
Modstandsbevægelsen er ikke en kriminel organisation. På den anden side er vi i politisk opposition til det nuværende regime og kan af den grund opleve ikke at blive behandlet efter princippet om »lighed for loven«, hvilket betyder, at det, der er lovligt og en ret for andre, ikke nødvendigvis bliver det for os.
Efter demonstrationen er det blevet kommenteret på den såkaldte højrefløj, at Modstandsbevægelsen er kontrolleret opposition, der er indsat til at udføre false flag-operationer, når systemet ønsker det. Hvad ville du sige til dette?
En falsk opposition vil nok ikke blive stærkt modarbejdet af regimet, for eksempel får de lov til at have deres bankkonti i fred, deres Vipps, deres Facebook-gruppe osv., privilegier Modstandsbevægelsen kun kan drømme om. Med andre ord er hele påstanden ret tåbelig og vil måske blive købt af dem, der er lidt tilbagestående og gerne tror, at »nazisterne« vandt krigen og nu er i gang med at udrydde deres eget folk. Vi har hørt dem.
Med højrefløjen antager jeg, at du mener zionisterne og kontra-jihadisterne, som faktisk er en falsk opposition. Ikke nødvendigvis at alle dens medlemmer er klar over det, men man ser for eksempel på deres underkastelse over for jøderne og den jødiske magt, som netop er arkitekterne bag masseindvandringen til Europa, eller deres ensidige fokus på religion, som jo bevidst trækker fokus væk fra race og problematikken omkring dagsordenen om befolkningsudskiftningen, så det burde være klart, hvem der er falsk her. Disse mennesker er jo ligeglade med at bevare folket. En somalier kunne for eksempel i deres øjne betragtes som norsk, hvis han/hun ikke var muslim.
Demonstrationen blev angrebet af politiet, og deltagerne blev anholdt. Har det knækket dig og fået dig til at opgive kampen?
Det er rigtigt, at politiet angreb og anholdte nogle, men ikke alle blev anholdt. Og nej, det har bestemt ikke knækket mig, det var en vellykket demonstration og kampen fortsætter. Vi kunne marchere ned ad Karl Johan, talte foran Stortinget, og politiets ageren skabte kun lidt liv og gav os stor medieomtale. Kunne ikke have været bedre, bortset fra hvis det var lykkedes os også at besøge Blitzhuset. Men måske kommer der en næste gang.
Hør også et interview med Tommy Olsen i den svenske podcast Mer Än Ord:
Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.