Ægypten kræver Rosettestenen tilbage
ÆGYPTEN: Efter 220 år i britisk besiddelse kræver Egypten igen Rosettestenen tilbage.
Rosettestenen er en ægyptisk artefakt, der blev brugt til at tyde de ægyptiske hieroglyffer. På stenen er den samme tekst hugget i hieroglyffer, demotisk og græsk, hvoraf sidstnævnte var let at oversætte og muliggjorde afkodningen af hieroglyfferne.
Rosettestenen blev oprindeligt fundet af en fransk kaptajn i 1799 og endte med Napoleons fald på British Museum i London i 1802.
Ægypten har flere gange krævet Rosettestenen tilbage, og forsøger nu igen, da museer i Vesten for nylig har returneret artefakter til de oprindelige kolonier, skriver The Jerusalem Post.
Ifølge avisen har British Museum dog ikke modtaget nogen anmodning om tilbagelevering af stenen fra de ægyptiske myndigheder.
Er nutidens Ægypten »ægyptisk«?
I bogen »The children of Ra – Artistic, historical, and genetic evidence for old white Egypt« forklarer Arthus Kemp Ægyptens historie fra den før-dynastiske æra fra 6000 f.Kr. til de sidste sorte dynastier i 332 f.Kr.
DNA-fund viser ifølge Kemp, at Tutankhamon, måske verdens mest berømte farao ifølge Wikipedia, var lige så hvid som nutidens hvide europæere, og bekræfter alle tidligere kunstneriske og historiske beviser for, at de gamle ægyptere, de mennesker, der byggede pyramiderne og Sfinksen, var hvide, i modsætning til ægypterne i dag.
Kemp afslutter med at beskrive det gamle Ægypten vs. nutidens Ægypten som et glimrende eksempel på naturlovene:
Det gamle Ægypten er måske et af de klareste eksempler på den jernhårde naturlov, som siger, at hvis et samfund, der har produceret en given civilisation, forbliver intakt som en racemæssigt homogen enhed, så forbliver civilisationen aktiv.
Hvis samfundet på den anden side i et givent område ændrer sin racesammensætning – gennem invasion, immigration eller fald i antal – så vil den civilisation, som det samfund producerede, forsvinde med dem, og vil blive erstattet af en ny civilisation, der afspejler de nye indbyggere i dette område.
Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.