Danskere forsøger at undgå gymnasier med mange racefremmede i Århus, men nu griber Region Midtjylland ind ved at lave en mere “jævn fordeling”

 

MULTIKULTUR: Danskere, som ønsker at tage en gymnasial uddannelse, bliver tvunget til at være sammen med racefremmede, fordi ansøgertallet styrktdykker, når “to-sprogede” elever når op på 30%. 

Da fristen for ansøgninger fra folkeskoleelever udløb i sidste uge, havde Viby Gymnasium fået 81 ansøgninger, og Aarhus Gymnasium, der er en fusion af Langkær i Tilst og Aarhus Tech, fik kun 61.

Det er kun to år siden, at Viby fik 200 ansøgninger, men siden er antallet af to-sprogede elever kravlet op over 30 procent, og det har fået ansøgertallet til at styrtdykke.

I januar besluttede politikerne i Region Midtjylland at sænke loftet over, hvor mange elever de mest populære gymnasier må optage, samt at et gymnasium fremover kun må have ti procent elever fra udsatte boligområder.

Alt sammen for at få en mere jævn fordeling af elever på gymnasierne i Aarhus.

Stod måske til at lukke

Rektor Lone Sandholdt Jakobsen er glad for, at politikerne besluttede at gøre noget. For hun er ikke overrasket over det lave ansøgertal.

– Det var det, jeg fortalte regionspolitikerne ville ske. Og gudskelov har regionen gjort det, der skulle til, siger hun.

Det lave antal ansøgere betyder, at Viby Gymnasium i år ikke skal modtage nogen unge fra udsatte boligområder, og samtidig vil gymnasiet få op mod 170 unge, der har ønsket et andet gymnasium i Aarhus som førsteprioritet.

Det gør Lone Sandholdt Jakobsen fortrøstningsfuld i forhold til gymnasiets fremtid.

– Vi kommer tilbage til et Viby Gymnasium, som ser ud, som det gjorde for et år siden. Vi kommer ned på en 10-15 procent med indvandrerbaggrund. Det passer fint med, hvad der er i vores optageområde, siger hun.

Også regionsrådsformand Anders Kühnau (S) er glad for, at han og de øvrige politikere valgte at gribe ind over for elevfordelingen.

– Hvis vi ikke havde skredet ind, ville konsekvensen meget muligt være, at gymnasiet i Viby inden for en meget kort årrække måtte dreje nøglen om, og det samme med Langkjær Gymnasium, som også har været truet på sin eksistens i mange år, mener han.

Vigtigt at beholde gymnasierne

Det er vigtigt at sikre, at der er gymnasier i nærheden af de unge, og derfor er det vigtigt, at ingen gymnasier lukker, mener regionsrådsformanden.

– For det kan betyde, at færre tager en ungdomsuddannelse, siger han.

Ud over den politiske handleplan fra Region Midtjylland har også undervisningsministeren lagt op til at indkalde Folketingets partier til at forhandle om, hvorvidt der skal ændres på reglerne for, hvordan gymnasieelever fordeles.

KILDE:
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Den Unge says:

    Dig hvide kujon, ja dig! En dag er der ikke flere steder at flygte hen. Der er kun en løsning og det er at der kommer et andet politisk styre. Det nuværende styre er bindegalt simpelthen.

  • Christensen says:

    På AARHUS GYMNASIUM, Tilst er der så mange indvandrer at det påvirker undervisningen og de unges selskabsliv.
    Med hensyn til undervisningen kniber det med at interessere sig for europæisk / skandinavisk / dansk literatur, historie og kultur.
    Med hensyn til selskabslivet må de unge ikke deltage i fester eller nyde alkohol.
    De etnisk danske elever som går der kommer til at opleve deres gymnasietid som et delvis amputeret ungdomsliv.

  • Snyltere alle sammen.

  • svin altså alle muslimer


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //