Københavns Universitet til samtlige undervisere: Undgå at bruge kønnede betegnelser

KULTURMARXISME: Københavns Universitet beder i en mail sendt til samtlige undervisere om, at de ikke bruger “han” og “hun” om studerende.

Hold dig fra at omtale de studerende som “damer” eller “gutter”.

Sig hellere den studerendes navn end pronomener som “han” eller “hun”.

Og sørg for at spørge, hvilket navn en studerende vil kaldes inden studiestart, så du er sikker på, at du bruger det, den studerende foretrækker.

Sådan lyder det i en mail fra Institut for Kunst- og Kulturvidenskab på Københavns Universitet, som er blevet sendt ud til samtlige undervisere fredag forud for semesterstart denne uge.

I mailen opfordrer ledelsen til at tage hensyn til de studerende, som ikke identificerer sig som mand eller kvinde – såkaldte non-binære personer – og studerende, der er transkønnede.

Beskeden er en reaktion på, at nogle af underviserne har været i tvivl om, hvordan de skulle tiltale enkelte studerende på en respektfuld måde.

Det fortæller institutleder Mette Sandbye, som de seneste ti år har set flere og flere studerende, der ikke føler sig som det køn, de er tildelt ved fødslen.

Sådan lyder Institut for kunst- og kulturvidenskabs tre råd til underviserne:

1
“Send gerne en mail ud til de studerende inden opstart på nyt kursus, hvori du beder dem om at give besked, hvis de bruger et andet kaldenavn end det de officielt er indskrevet som. Derved undgår du at bruge et navn som den studerende muligvis kan føle sig ubehagelig tilpas ved, fx ved opråbning.”

2
“Undgå at samle/anråbe de studerende med kønnede betegnelser, såsom: damer/piger eller gutter/drenge. Ved at bruge neutrale betegnelser om dine studerende er du med til at skabe et mere inkluderende undervisningsmiljø.”

3
“Brug hellere navn end pronomen, når du skal omtale en studerende i 3. person, hvis du er i tvivl om hvad denne bruger. Dette er særligt betænksomt, hvis denne omtale finder sted i undervisningssammenhæng.”

Nogle undervisere har følt sig akavede, og derfor sendte lederen mailen ud som rådgivning. Den skal altså ikke ses som et regelsæt, slår hun fast.

– Det er ikke, fordi underviserne skal slå en krølle på sig selv og overhovedet ikke må sige “han” eller “hun” i det daglige eller skal tale et neutralt og abstrakt sprog. De skal bare være opmærksomme på problematikken, siger hun og uddyber, at hun også selv har måttet lære, hvordan hun adresserer det.

Kilde:
TV2

Læs også:
Hvad er kulturmarxisme?


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //